-
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Uitnodiging Teachers' Day
Lees online
  |  Uitschrijven
 
Facebook   Twitter
Lannoo
UITNODIGING ONLINE NAMIDDAG - Woensdag 8 december 
Teachers' Day 2021
Elke leerling is anders

Hoe laat je drukke leerlingen opletten in de klas?
Klopt het cliché van de lastige puber?
Waarom is net de adolescentie een gevoelige periode voor psychose? 

Heel wat vragen waar iedereen in onderwijs wel eens mee te maken krijgt. Elke leerling is anders. Hoe pakken we dat aan? Onze experts geven jullie antwoord en gaan op zoek naar oplossingen.
Met keynotes van Anton Horeweg, Pedro De Bruyckere, Mariska Christianen en Jef Lisaerde. Voor leerkrachten, directie, beleidsmakers, professionals in onderwijs en iedereen die onderwijs een warm hart toedraagt.
 
Woensdag 8 december 2021
14.00u - 16.15u
 
Online sessie
€60 inclusief boek naar keuze

> Info & Inschrijven
  
 

14.00u - 14.40u Anton Horeweg ADHD in de klas
14.45u - 15.25u Pedro De Bruyckere  Bijna alles wat je moet weten over psychologie
15.30u - 16.15u Mariska Christianen
& Jef Lisaerde
Psychose bij jongeren 


14u: Anton Horeweg - ADHD in de klas 
Leerlingen met ADHD hebben het vaak lastig op school: de schoolomgeving stelt hoge eisen waar zij moeilijk aan kunnen voldoen. Andersom vragen leerlingen met ADHD extra aandacht en verstoren zij soms de les.

Anton Horeweg geeft, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke inzichten, een duidelijk beeld van ADHD. Je ontdekt hoe je leerlingen met ADHD de nodige ondersteuning geeft en hun sociale omgang vlotter laat verlopen.14.45u: Pedro De Bruyckere - Bijna alles wat je moet weten over psychologie
Het bestuderen van de psychologie van kinderen en jongeren kent een relatief korte, maar boeiende geschiedenis. Verschillende denkers en stromingen hebben dit vakgebied in een richting gestuurd die ook opvoeding en onderwijs grondig heeft beïnvloed ... alleen zijn veel van die ideeën intussen weerlegd. Hoe weet je dan wat wel effectief bewezen is en werkt? Pedro De Bruyckere gaat dieper in op alles wat je moet weten over psychologie. 


15u30: Mariska Christianen & Jef Lisaerde - Psychose bij jongeren 
Elke psychose draait eigenlijk om de vraag 'wie ben ik, wat wil ik en hoe kan ik op eigen benen staan?'. Wat jongeren met een psychosegevoeligheid kenmerkt, is de zoektocht naar identiteit en vaak ook de neiging om dit alleen te doen, los van een dialoog met hun omgeving. Dit versterkt het risico op het verbreken van connecties, op isolement en eenzaamheid.

Hoe komen we door een crisis? Hoe stellen we een begeleiding op maat samen? Waar zijn openingen voor verandering en herstel?
Facebook   Twitter
U ontvangt deze mail van Uitgeverij Lannoo op dit adres: leen.wouters@lannoocampus.be
Log in via docenten.lannoocampus.be om uw profiel te wijzigen |  Uitschrijven

Leen Wouters, Communicatiemanager Onderwijs
Uitgeverij LannooCampus, Vaartkom 41, 3000 Leuven
+32 (0)16 30 01 11
www.lannoocampus.be  |  leen.wouters@lannoocampus.be